En hodelykt er en smart løsning når man skal jobbe i mørket

Når man bor i Norge er det vanskelig å unngå mørket. Fra oktober til mars så er dagene korte, og nettene lange. Har man derfor en jobb utendørs, kan det være vanskelig å få nok lys. En løsning er selvfølgelig lyskastere eller lommelykter, men de er upraktiske av flere grunner. En lyskaster er stor og den krever som regel en form for generator for og produsere strøm sånn at lyset kan lyse opp. Dessuten kommer lyse som regel ovenfra, noe som er upraktisk hvis man skal lyse inn i små kriker og kroker. En lommelykt er upraktisk av den simple grunn at den er håndholdt, og derfor har man en arm mindre til arbeidet som skal utføres.

Den beste løsningen i mange tilfeller vil derfor være en hodelykt. De fleste hodelykter kan enkelt festes til hodet eller hjelmen ved hjelp av elastiske stropper.

Overveielser før man kjøper en hodelykt til jobben

Det er dog noen ting man skal være oppmerksom på før man går ut og kjøper en hodelykt til å bruke på jobben. Det ene er lysstyrken og det andre er batterilevetiden. Når det kommer til lysstyrken på de fleste hodelykter så måles disse i «lumen». Som regel har de billigste hodelyktene omkring 150 lumen, imens de beste har omkring 500. Et høyt antall lumen er likevel ikke alt når det kommer til lysstyrken, da man i mange arbeidssituasjoner krever et svakere lys. Derfor er det lurt å kjøpe en hodelykt der man har flere innstillinger til styrken.

Når det kommer til batterilevetiden, så krever selvfølgelig høy lysstyrke mer av batteriet. Man bør dog kjøpe en hodelykt som minst holder i 2 timer når den er fullt oppladet, og eventuelt medbringe ekstra batterier.

Er man på utkikk etter en rimelig kvalitetshodelykt så kan man sjekke ut Magicshine hodelykt