Kraftig høyttaler i liten pakke

Går man og drømmer om å kjøpe skikkelige hifi høyttalere, men mangler plassen så kan aktive høyttalere være løsningen. I en aktiv høyttaler så får man både høyttaler og en innebygd anlegg, i motsetning til gulvhøyttalere med eksterne høyttalere. En aktiv høyttaler er perfekt til fellesrommet, kjøkkenet, soverommet og kontoret. De tar som regel liten plass, men har likevel god lyd.

 

Fordelen med aktive høyttalere

Som alt annet så får man den kvaliteten man betaler for. Setter man pris på god lyd i form av et balansert lydbilde så kan det være en god ide å investere i en skikkelig aktiv høyttaler. Ut over at de er mindre enn gulvhøyttalere så kan man også få dem i mange flotte design og farger sånn at det kan bli en del av stilen til rommet.

 

En annen grunn til at aktive høyttalere har blitt veldig populære det siste året er at mange av dem er trådløse. På denne måten kan man koble til for eksempel smarttelefonen eller nettbrettet via Bluetooth, og spille musikk via dem. Dette gir stor frihet fordi man både kan lese nyheter på nettbrettet hvor som helst i rommet, samtidig som man styrer musikken. Mange av de aktive høyttalerne har selvfølgelig også tilkobling via en analog kabel, sånn at man kan koble til smarttelefonen eller en annen musikkavspillingsenhet.

De fleste aktive høyttalere har også en innebygd DAB radio sånn at man kan lytte til radio uten statiske forstyrrelser.

Den korte signalveien er også en fordel med aktive høyttalere. På denne måten slipper man nemlig knitrelyder som oppstår når det er mange ledninger som er koblet sammen i forskjellige enheter. Med en aktiv høyttaler kan man få et slankt og strømlinjeformet design, uten masse ledninger som stikker ut og er i veien. På denne måten slipper man også for å finne de riktige ledningene som passer.