Charterreiser er en lett måte å reise til Syden på

Det finnes nesten ikke noe bedre enn å dra på ferie til Syden, når været hjemme i Norge er grått og trist. Det å kunne legge seg ned på en solseng i 30 grader, i mens det regner hjemme er en deilig følelse. Skal man reise på en lett måte så er charterreiser et godt valg. Det er reisebyråene som står for fly og hotell, og man trenger ikke å stresse over planleggingen. Ønsker man en solrik reise til et varmt land i Syden, kan både Spania, Hellas, Frankrike, Portugal og Kroatia anbefales.

Gode tips når man skal finne den perfekte charterreise

Det kan være lurt å sammenligne de forskjellige landene, og hva reisebyrået kan tilby av fasiliteter inkludert i prisen. Noen ganger vil hotellet kanskje være billig, men ha en litt dårligere beliggenhet. Det kan være det lønner seg å velge et litt dyrere hotell som ligger i nærheten av stranden, enn å måtte reise langt hver dag med taxi, buss eller leiebil fra hotellet og til stranden.

Man bør også tenke over om man ønsker All Inclusive på hotellet eller ikke. De fleste hoteller tilbyr frokost, lunsj, middag, mellommåltider, og drikkevarer i sine All Inclusive tilbud. Dette er et godt alternativ til å spise alle måltider på restauranter og lignende. Som regel er det heller ikke så alt for dyrt. Hvis man ønsker å besøke flere forskjellige restauranter så kan det kanskje lønne seg å fravelge All Inclusive.

En annen ting man bør tenke over er hvilken flyplass man vil reise fra. Som regel så lønner det seg å reise fra de største flyplassene, selv om man kanskje må bruke et par timer på tog eller i buss. Omvendt så kan det være billigere å reise i fra en mindre flyplass. Prisen på en charterferie avhenger ofte av tilbud og etterspørsel.