Hvordan finne den beste nettmegler?

Hvis du er interessert i investering online, så er du helt sikkert på jakt etter den beste nettmegleren på markedet. Her kan du lese mer om hvordan du går frem og hva du skal tenke på når du skal velge nettmegler, så du kan få så mye ut av investeringen din og så god en investeringsopplevelse som mulig.

Hva kan en nettmegler?

Det er mange som bruker en nettmegler når de skal investere på nettet i dag. Man kan i prinsippet bruke banken sin og investere gjennom nettbanken i mange tilfeller, men det er mange gode grunner til at en nettmegler kan være et bedre alternativ. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor.

Hvor viktig er brukervennlighet?

Mange mener at brukervennlighet er en viktig faktor når de skal finne den beste nettmegler, men er det sånn for alle? Sannheten er at hvor mye brukervennlighet du føler du har bruk for, som regel henger sammen med hvor mye erfaring du har som investor. Det kan nemlig være at du er veldig erfaren, og da er det ikke så viktig med brukervennligheten, fordi du allerede kjenner de fleste funksjonene som finnes på en sånn plattform.

Når du er nybegynner, derimot, og leter etter en god nettmegler, så er det veldig viktig at brukervennligheten er på topp. Det gjør det nemlig lettere å få overblikk over alle de forskjellige funksjonene man kan velge mellom, og som regel er sentrale begreper og funksjoner også godt og enkelt forklar. På brukervennlige plattformer finner man som regel også godt verktøy for nybegynnere som er interessert i å lære seg å investere. En funksjon som for eksempel er blitt veldig populær de siste årene, og som er blitt mest kjent gjennom den store handelsplattformen eToro (som egner seg spesielt godt for nybegynnere), er CopyTrading. CopyTrading, eller kopihandel, er en funksjon som lar deg kopiere porteføljen og strategien til en suksessfull og erfaren investor. Du kan med andre ord investere på en helt annen måte enn du har kompetanse til, og det kan du lære veldig mye av. Dette er et smart verktøy, og perfekt for deg som ikke helt vet hvor og hvordan du skal starte.

Pris

Det er selvfølgelig også en faktor man skal vurdere, hva det koster å investere. Noen nettmeglere opererer med kurtasje, og det kan bli svært dyrt hvis man foretar mange handler. Det er også noen plattformer som ikke har kurtasje, som eToro, men som har et lite konverteringsgebyr som man skal betale når man setter inn penger på kontoen sin som man skal investere for. Det er rett og slett fordi beløpet skal konverteres til USD for å kunne brukes på plattformen, og dermed skal man betale et lite gebyr på 0,05%. Det er allikevel mye billigere når det ikke er kurtasje, hvis man har tenkt til å gjøre mange handler.

Utvalg

Det er også lurt å ta stilling til hvilket utvalg det er av aksjer på de plattformene du er interessert i å bruke. Noen nettmeglere har et stort utvalg av norske og nordiske aksjer, mens andre har de store amerikanske aksjene som mange er interessert i. Hvilken nettmegler du skal velge, kan i stor grad avhenge av om du kan investere i det du vil.