Spar mye penger med godt vedlikehold av boligen

Vedlikehold er ikke det aller mest spennende temaet, verken når det gjelder bilhold, klær, sko eller bolig. Samtidig er det ofte vedlikeholdet som legger til rette for at et produkt fungerer som det skal hele levetiden – og det gjelder også boligen din.

Enkle grep som betyr mye

Nordmenn bruker mange milliarder på pynt og interiør hvert år, men det er ofte det som er under overflaten som teller. Å kjøpe filter til Villavent & Systemair koster bare noen hundrelapper, men legger til rette for riktig inneklima over lang tid. Slike filter, Systemair er et godt eksempel, trenger vanligvis å skiftes én eller et par ganger i året – det betyr at du ikke trenger å bruke mye tid på skift av filter.

Gode rutiner for kontroll av boligen din er et annet område som kan gi deg et forsprang på eventuelle utfordringer med vedlikehold av boligen. Du trenger selvfølgelig ikke å beise eller male fasaden hvert eneste år, men du bør definitivt ta en sjekk av husets skall i løpet av året. Da blir det mye enklere å oppdage forandringer før noe alvorlig skjer, og kanskje skifte eller behandle områder før skader oppstår.

Sikkerhet og trygghet

Det er selvfølgelig viktig å føle seg trygg og sikker i eget hjem, og enkle grep gjør at du kan sove bedre om natten. Brannsikkerhet er et helt åpenbart tema, og gode røykvarslere er en svært rimelig livsforsikring. Bruk heller for mange enn for få. Dessuten er det en fordel å benytte røykvarslere som er tilkoblet noen form for alarmsentral eller annen infrastruktur, slik at du får beskjed om eventuelle problemer.

Fysisk sikring av boligen handler for så vidt om å beskytte mot innbrudd og tyveri, men også om å gjøre boligen trygg for dem som bor der. I den forbindelse er for eksempel trapper et risikoområde, det er greit å ta en sikkerhetsvurdering av slike områder.