Slik beholder du tøy mykt over lengre tid

Hvem kan ikke skrive under på at tøy som tidligere var mykt og deilig ikke lenger er det etter noen runder i vaskemaskinen?

Tørk av barnetøy

Dette er spesielt kjedelig når det kommer til barnetøy da barna ofte reagerer negativt på å ta på seg klær som er stiv og ekkel i det man tar dem på seg. Mang en morgenstund er blitt ødelagt av at barna ikke vil kle på seg klær vi foreldre har bestemt skal brukes den dagen.

Da er det en mager trøst at det ikke oppleves stivt etter at man har gått med dem en stund.

Skyllemiddel

De fleste foreldre sverger derfor til skyllemiddel for å fjerne dette problemet. Med jevnt over ett godt resultat.

Dessverre er det noen barn som reagerer allergisk på skyllemiddel, og i de tilfellene blir gode råd dyre for hvordan man skal tørke klær for barnet ditt.

Tørketrommel er en løsning

Da er det godt å vite at hvis man har en tørketrommel i hus så hjelper dette godt på å redusere stivhet i tøy som lett blir stivt i vask. Spesielt nyere tørketromler har program som gjør tøy mykere uten at klærne blir unødvendig mye slitt.

Tørketrommelen kan ikke erstatte alle egenskapene til skyllemiddel, men er absolutt en god løsning i de tilfellene hvor skyllemiddel ikke kan benyttes.

Hvilke tørketromler som er best, finner du på test-tørketrommel.no.

Kjerringråd: Vask håndklærne med eddik og natron

Eddik fungerer som en naturlig tøymykner fordi den rett og slett løser opp rester av vaskepulver og såpe som ligger igjen på fibrene i håndklærne, og gjør at vannet kommer skikkelig til for å få rengjort.

En gang iblant vasker du klærne kun med varmt vann og en måleskje med eddik. Dette vil løse opp mineralopphopning fra hardt vann og overskuddsrester av vaskepulver.

Deretter vasker du håndklærne på en vask med varmt vann og en liten måleskje natron. Dette fjerner all lukt fra klærne, og gjør at du lukter bare rent og friskt.

Lykke til