Derfor bør man ha sengen som øverste prioritet i hjemmet

Gjennomsnittlig så tilbringer vi cirka 26 år av livene våre i sengen. Det er i sengen vi henter inn viktig søvn for å kunne ha overskudd til å takle en ny dag. Likevel så er ikke sengen alltid den høyeste prioriteten for mange. Mange av oss bruker tusenvis av kroner på enorme flatskjerm TV-er, designer sofaer og dyr kunst. Selvfølgelig så skal man kjøpe det man vil, men sengen er kanskje det møblet det bør investeres mest i. En fjærmadrass holder ikke evig og bør skiftes ut hvis de har endret fasong.

En god madrass kan forbygge smerter i nakke, rygg og korsrygg, og hvis man sover i en dårlig seng over lengre tid så kan den forverre smertene. Den største feilen mange ektepar begår er å kjøpe en seng som er lik på begge sider. Hvis man gjør dette så ender det som oftest med at en av dem ligger dårlig, fordi en mann på over 80 kilo med en høyde på over 18 centimeter har andre behov enn en kvinne som veier 65 kilo og er 165 høy.

Ting man bør tenke på før man kjøper en ny seng

Hvis man er høy og slank så bør man som regel kjøpe en mykere madrass enn hvis man er liten og rund. Det er forholdet mellom vekt og høyde som avgjør hvilken madrass man bør kjøpe, og derfor bør man kjøpe en dobbeltseng med forskjellige sider.

Man bør derfor alltid kjøpe sengen til seg selv og sin sengepartner, og ikke la valget av seng falle hos noen andre.

En av de beste måtene man kan sjekke om madrassen er riktig for ens kroppstype, er å holde et øye med ryggsøylen. Når man ligger på siden så skal ryggsøylen være helt i vater, og den skal hverken bøye seg opp eller ned.