Svenskehandelen bare øker og øker

Det å ta en tur over grensen til Sverige for å handle billig er meget populært. Hvis man bor nærme nok.

Tallene fra SSB er krystallklare:

  • Nordmenn på dagsturer til utlandet handlet for 15,1 milliarder kroner i 2018.

  • Dette er 9 prosent, eller 1,2 milliarder kroner mer enn i 2017

  • Også antall turer hver nordmann tar over grensen i løpet av et år har økt. Antallet dagsturer økte nemlig med 12 prosent, fra 7,7 til 8,6 millioner turer.

Sukkeravgiften som ble innført ved årsskiftet 2017/2018 har ikke akkurat vært en brems på handelslekkasjen det heller. Sukkeravgiften økte nemlig med 83 %.

Lønner seg kun for de få

Man skal i utgangspunktet bo ganske i nærheten av svenskegrensen for å kunne nyte godt av svenskehandel, da det å dra langveisfra kun for å handle i Sverige ikke lønner seg.

Med dagens bomsystem og drivstoffpriser skal du handle ekstremt mye for at turen skal lønne seg. Langt mer enn hva som er lovlig å ta med seg tilbake. Kombinerer man turen med en ferie så er selvsagt saken en helt annen. Noe noen gjør.

Ny bransje

På grunn av de store prisforskjellene mellom Norge og Sverige på mange varesorter, især sukkerholdige varer har det dukket opp en helt ny bransje. En bransje som tilbyr de som bor for langt unna grensen til å dra på dagstur en mulighet til å nyte godt av de rimelige prisene som er i Sverige. Postordre.

Det er i dag flere firma som har spesialisert seg på å selge mat og andre husholdningsprodukter via netthandel. Levert rett hjem til deg der du bor. Uavhengig av hvor du bor i landet.

Utvalget er også meget stort ved at det ofte er eksisterende svenske dagligvarebutikker som står bak konseptet. En slik nettbutikk er www.yoolando.com.

Her finner du alt du normalt ville ha kjøpt med deg hjem hvis du var på en dagstur til Sverige. Til svenske priser.