Hvorfor ikke gjøre det selv?

Det er rart hvordan verden har utviklet seg de siste tiårene, spesielt sammenlignet med hvordan vi levde for bare hundre år siden. Den eneste årsaken vi gikk til butikken var for å kjøpe matvarer og material til ting, slik at vi kunne lage saker for oss selv. Dette var spesielt sant i bygdene, hvor man ikke hadde butikker som solgte alt mulig. Men nå så drar vi ikke til butikken en gang, vi behøver ikke å reise oss opp fra godstolen for å kjøpe ting. Vi kan bare logge inn på en nettbutikk, bestille det vi trenger, så kommer det hjem til oss. Så godt som det er; er det ikke også litt synd da?

Ingenting unikt ved det

Du får ingenting unikt, som i at det er alltid noen andre som har det du velger å kjøpe på nettet. Men hva om du velger å gjøre visse ting selv? Som for eksempel strikking. Det å strikke et par vanter til ens barn er jo utrolig tilfredsstillende, og du kan følge enkle strikkeoppskrifter som hjelper deg med å gjøre det. Det trenger jo ikke nødvendigvis å være veldig kompliserte greier i begynnelsen, men jo mer du legger deg inn i det, jo mer fornøyelse kommer du til å få fra det. Det er jo tross alt det bestemødrene våre har gjort, og selv om de er gamle så har de jo en viss peiling på hva de gjør, og livet generelt. Tiden de vokste opp i er naturligvis borte, og kommer sannsynligvis aldri til å returnere, men det betyr ikke at vi må kaste bort alt det gode fra den tiden.

En god slags blanding mellom det nye og det gamle er ikke å forakte, så kan vi jo spare litt penger i samme slengen. Vi ser en situasjon hvor det er bare vinn-vinn for alle egentlig!